وبلاگ

Types-of-physiotherapy-methods-and-post-operative-care-min

انواع روش های فیزیوتراپی و مراقبت های بعد عمل

انواع روش های فیزیوتراپی و مراقبت های بعد عمل

ممکن است فرد در طول زندگی خود در نواحی مختلف بدن مانند کمر، زانو، مچ پا، آرنج، مچ دست، ران، باسن و … تحت جراحی های ارتوپدی قرار گیرد. برخلاف تصور رایج، جراحی به تنهایی در چنین مواردی راه حلی ندارد. در واقع مراقبت های بعد از عمل باید با جدیت بیشتری دنبال شود. انواع روش های فیزیوتراپی و مراقبت های بعد عمل هستند که به افراد کمک می کنند به حالت اولیه خود بازگردند.

انجام تمرینات فیزیوتراپی بعد از جراحی باعث بهبود وضعیت جسمانی افراد شده و از طرفی در مواردی که افراد بعد از عمل دچار ضعف روحی و جسمی می‌شوند، انواع روش های فیزیوتراپی و مراقبت های بعد عمل می تواند نشاط را به فرد بازگرداند. یک فیزیوتراپ ماهر و با تجربه به خوبی می داند که چه نوع فیزیوتراپی را برای شما در نظر بگیرد تا جامع ترین اثر را داشته باشد.

شکستگی‌ها، ستون فقرات، لگن، مفصل، زانو، بیماری آرتریت، بیماران سکته مغزی و آسیب های ورزشی با فیزیوتراپی قابل درمان هستند. مهم ترین نکته ای که اکثر افراد متخصص در این زمینه به بیماران تحت عنوان مراقبت های بعد از فیزیوتراپی توصیه می کنند، توجه به میزان آسیب و تنظیم فعالیت های روزانه متناسب با این مورد می باشد.

برخی از بیماران ممکن است پس از اتمام فیزیوتراپی آسیب کمتری داشته و نیاز به مراقبت کمتری داشته باشند و برخی نیز به دلیل آسیب های شدیدتر نیاز به مراقبت بیشتری دارند.

به طور کلی انواع روش های فیزیوتراپی و مراقبت های بعد عمل به اقداماتی اطلاق می شود که طی آن از بروز مجدد آسیب ها جلوگیری شده و بافت ها و اندام های آسیب دیده با دقت بیشتری ترمیم شوند. از دیدگاه فیزیوتراپیست ها مراقبت های لازم برای توانبخشی فیزیکی کاملاً به وضعیت بیمار و میزان آسیب های وارد شده بستگی دارد. لازم به ذکر است که فیزیوتراپی یک شمشیر دو لبه است.

عدم توجه به مراقبت های پس از فیزیوتراپی ممکن است میزان آسیب ها را بدتر کند. از طرفی نباید با فعالیت زیاد به بافت های آسیب دیده فشار وارد کرد و از طرف دیگر با کم تحرکی آنها را ضعیف کرد. در واقع ممکن است با بی دقتی در این زمینه تمام اثربخشی فیزیوتراپی را از بین ببرید.

مراقبت های بعد از فیزیوتراپی

برتری انجام فیزیوتراپی با فیزیوتراپیست ماهر می تواند این باشد که تمام نکات مهم مراقبت های بعد از فیزیوتراپی را به بیماران به طور کامل آموزش می دهد. فرضا، چه فعالیت هایی مضر هستند، کدام حرکات بخشی از مراقبت در منزل می باشد، هنگام درد چه اقداماتی را می توان انجام داد و چه کارهایی نباید انجام شود؛ همه این موارد جزو نکات طلایی است که به هنگام انجام انواع روش های فیزیوتراپی و مراقبت های بعد عمل، به بیماران ارائه می شود.

در واقع آسیب های جسمی و بدنی شما به همان اندازه که با جلسات فیزیوتراپی بهبود می یابد، بایدها و نبایدهای زیادی را پیش روی شما قرار می دهد. این بایدها و نبایدها در هر مرحله از فیزیوتراپی متفاوت است.

به عنوان مثال، اگر فیزیوتراپی را برای دیسک کمر و سیاتیک انجام می دهید، بهتر است در مراحل اولیه فعالیت هایی با بار سنگین انجام ندهید، به این منظور که عضلات درگیر در آسیب را تحت فشار قرار ندهید و پس از بهبودی و تسکین درد، مراقبت های بعد از فیزیوتراپی را ادامه دهید و زیر نظر فیزیوتراپیست به آرامی فعالیت های خود را پیش ببرید.

مراقبت های بعد از فیزیوتراپی

از آن جایی که ممکن است علائم و عوارضی بعد از فیزیوتراپی باعث ناراحتی بیمار شود، مهم است که پس از انجام فیزیوتراپی به موارد زیر برای کنترل درد و سایر عوارض و همچنین کاهش و بهبود آنها توجه شود:

• یک دوش آب گرم ماهیچه ها را در حالت ریلکس قرار می دهد و جریان خون را بهبود می بخشد.

• نوشیدن آب را فراموش نکنید؛ زیرا پس از فیزیوتراپی باید بدن خود را هیدراته نگه دارید؛ به خصوص اگر فیزیوتراپی با دستگاه برای شما برنامه ریزی شده باشد.

• از ماساژ برای تسکین درد عضلانی و شل کردن عضلات دچار گرفتگی استفاده کنید.

• بر روی موضعی که درد می¬کند یخ قرار دهید، درد نشانه التهاب در بافت ها است و شما می توانید این التهاب را با یخ کاهش دهید. اگر درد برای شما غیر قابل تحمل شد، حتما به پزشک مراجعه کنید.

• بعد از فیزیوتراپی استراحت کنید. پس از هر جلسه فیزیوتراپی باید استراحت خوبی داشته باشید تا مفاصل و عضلات فرصت کنند به خوبی بهبود یابند. استراحت مناسب باعث افزایش سرعت می شود. بسته به شدت درد و ناحیه ای که فیزیوتراپی روی آن انجام شده است، میزان استراحت متفاوت خواهد بود، اما به طور کلی 2 تا 4 هفته برای بافت عضلانی و 6 تا 12 هفته برای بافت همبند کافی خواهد بود.

• بعد از فیزیوتراپی ورزش نکنید. اگر در طول جلسه فیزیوتراپی باید ورزش زیادی انجام دهید، عاقلانه نیست که بعد از فیزیوتراپی دوباره ورزش کنید. شما باید استراحت کنید و به عضلات خود فرصت ریکاوری بدهید. در صورت لزوم، فیزیوتراپیست به شما می گوید که چه تمریناتی و چه مقدار انجام دهید. این به ناحیه تحت درمان نیز بستگی دارد و افزون بر این مورد تمرینات بعد از فیزیوتراپی معمولاً شامل تمرینات تعادلی و تمرینات قدرتی می شود.

• استفاده از کمپرس سرد و گرم بعد از انواع روش های فیزیوتراپی و مراقبت های بعد عمل لازم است. استفاده از یخ یا گرما به نظر فیزیوتراپیست بستگی دارد. استفاده از یخ و گرما به کاهش درد و بهبودی کمک می کند. به طور معمول استفاده از گرما به مدت 1 هفته توصیه نمی شود؛ چراکه گرمای زیاد می تواند خطر التهاب را افزایش دهد. استفاده از یخ در هفته اول پس از فیزیوتراپی باعث تسکین درد و تسهیل انقاباضات می شود.

دلایلی که باید به فیزیوتراپیست مراجعه کنم:

دلایل زیادی وجود دارد که چرا باید به فیزیوتراپیست مراجعه کنید و به انواع روش های فیزیوتراپی و مراقبت های بعد عمل بپردازید؛ گاهی اوقات پزشک شما را به فیزیوتراپیست معرفی می کند تا آسیب و وضعیت خاص شما را درمان کند. در مواقع دیگر ممکن است خودتان اقدام کرده باشید و درمان فیزیوتراپی را شروع کرده باشید و از جمله این دلایل به موارد زیر می¬توان اشاره کرد:

• بیماری: پس از یک بیماری طولانی یا پس از بیماری که بر تعادل حرکتی یا مهارت های حرکتی شما تأثیر می گذارد.

• مشکلات مزمن سلامتی: برخی از مشکلات مزمن سلامتی، مانند دیابت، می تواند بر تحرک و تعادل شما تأثیر بگذارد.

• بعد از جراحی: بلند شدن و حرکت بعد از جراحی نقش مهمی در روند بهبودی شما دارد. اگر قسمتی از بدن شما مانند دست ها، پاها، پشت آسیب دیده باشد، فیزیوتراپی به بیمار کمک می کند تا بتواند دوباره از آن قسمت از بدن استفاده کند یا آسیب را جبران کند.

• آسیب هایی که باعث درد زیاد یا ناتوانی در حرکت می شوند، اغلب با فیزیوتراپی درمان می شوند.

• افزایش سن: با افزایش سن، افراد تغییراتی را در بدن خود تجربه می کنند که بر حرکت و عملکرد آنها تأثیر می گذارد. فیزیوتراپی به آنها کمک می کند تا برخی از عملکردها را دوباره به دست آورند یا به آنها یاد می دهد که چگونه با آن کنار بیایند.

• یک بحران بزرگ سلامتی مانند حمله قلبی، سکته مغزی، آسیب مغزی تروماتیک و سایر بحران‌های سلامتی نیز می‌تواند فرد را با مشکلات زیادی در عملکرد روزانه مواجه کند. فیزیوتراپی به این افراد کمک می کند تا برخی یا همه عملکردهای خود را بازیابند و موجب گشایش عروق خونی می شود؛ در نتیجه درد، التهاب و کبودی محدود خواهد شد.

سخن پایانی

یکی از رایج ترین سوالاتی که در مورد انواع روش های فیزیوتراپی و مراقبت های بعد عمل پرسیده می شود، این است که چه مدت طول می کشد تا فرد بهبود یابد. پاسخ به این سوال آسان نیست. مدت زمان لازم برای بهبودی پس از فیزیوتراپی به نوع آسیب و همچنین به خود شخص بستگی دارد.

موارد دیگری مانند میزان فعالیت، تغذیه و رعایت دستورات فیزیوتراپیست نیز در کاهش یا افزایش زمان بهبودی موثر خواهد بود. معمولا برای دردهای خفیف چند هفته و برای دردهای مزمن چند ماه طول می کشد. برای استفاده و خرید لوازم ارتوپدی اصل مانند برند اتسی از سایت مرجع ارتوپدی ما استفاده نمایید.

نظرات شما عزیزان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو مطالب
جدیدترین مطالب
عضویت در خبرنامه
سبد خرید